Yritys

Agro-Tuonti Oy on 1992 perustettu maahantuonti- ja tukkuliike. Päätuotteita ovat karjatilan nurmisiemenet, paalaustarvikkeet ja rakeiset kalkkituotteet. Siementuonti keskittyy lajeihin, joiden tuotanto ei Suomessa onnistu. Paalaustarvikkeet ovat kaikki omaa maahantuontia ja päämiehemme ovat pitkään alalla toimineita laatutuotteiden valmistajia ja tukkureita. Koko valikoimamme löytyy varastostamme Ylistarosta, joka takaa nopeat toimitukset.

Tuotteemme ovat saatavissa hyvin varustelluista maatalouskaupoista kautta maan ja verkkokaupassamme. Tutustu valikoimaan ja tee tilaus turvallisesti netin kautta.

Historia

Tuontitoiminta alkoi italianraiheinän maahantuonnilla Tanskasta. Kirjeenvaihtoa käytiin aluksi telefaxilla, sanakirja kädessä. Ensimmäiset tuonnit tehtiin vielä Maataloustarvike Mattilan nimissä, mutta tukkuliiketoiminta eriytettiin omaksi yhtiöksi, Agro-Tuonti Oy:ksi. Asiakaskunta koostui aluksi yksityisistä maatalouskaupoista vanhan Vaasan Läänin alueella. Nykyään tuotteemme tunnetaan koko Suomessa, Ahvenanmaalta Lappiin asti.

Vaikka tuonti alkoi nurmisiemenillä, tuli pian myös paalaustarvikkeet luontevana lisänä valikoimaan. Vuosien mittaan tavarantoimittajia on ollut useita, mutta keskeiset päämiehet ovat pysyneet samoina yli 30 vuoden ajan.

Pitkäjänteistä yritystoimintaa perheyhtiönä

Agro-Tuonti Oy:llä on vahva perheyrityksen historia. Yrityksen perustaja, Martti Mattila, toimi kauppiaana vuodesta 1992 vuoteen 2011. Hänen poika, Arto Mattila tuli yhtiöön töihin vuonna 2002. Vuodesta 2011 alkaen Arto Mattila on ollut vetovastuussa Agro-Tuonti Oy:n toiminnasta.